Jestem dietetykiem, z tytułem magistra Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Aktywnym członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Od początku swojej pracy zawodowej zajmuję się tematyką żywienia niemowląt, dzieci, kobiet w okresie ciąży i laktacji. Swoje kwalifikacje podnoszę biorąc udział w licznych konferencjach i kursach doszkalających z tej dziedziny. Doświadczenie zdobywałam m.in. w Europejskim Centrum Leczenia Otyłości Dzieci i Dorosłych oraz w Klinice Gastroenterologii i Chorób Przemiany Materii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Od 4 lat przeprowadzam szkolenia odnośnie prawidłowego żywienia dzieci w placówkach przedszkolnych. Na co dzień praktykuję na własnych dzieciach – Marysi (4,5l) i Zosi (2l). Najważniejsza jest dla mnie edukacja żywieniowa przyszłych mam – zdrowe nawyki żywieniowe pokazane dziecku, to najpiękniejszy prezent jakim może zostać ono obdarowane na swojej drodze życia. Przekazywanie zdobytej i sprawdzonej wiedzy to moja pasja – każde spotkanie daje mi niesamowicie dużo satysfakcji. Własne doświadczenia, ale i zgłębianie wiedzy, w wielu aspektach ciąży i macierzyństwa pozwalają na holistyczne ujęcie każdego przypadku – przez pryzmat relacji w rodzinie, wpływu otoczenia, aktywności fizycznej. Wierzę, że zdrowie zaczyna się w kuchni.